Pitts

A Pitts az a repülőgép, amely a legjobban szimbolizálja, amint egy tervező neve összeforr egy formával. A Pitts nem egy típusok sorát ontó gyár, vagy korszakokat átívelően működő tervezőiroda neve sikertípusok tömegével. Az 1944-ben először felszállt típus azóta is hódít, 2005-ben elhunyt tervezője joggal tekinthetett büszkén alkotására.


A tervező és a majd hét évtizedes konstrukció egy csillagmotoros változata

A Pitts névhez egy kicsi, kétfedelű műrepülőgép tartozik, amely persze folyamatosan fejlődött és változott, de még mindig ugyanaz a kicsi, mozgékony, kétfedelű műrepülőgép, mint a több, mint hat és fél évtizede felszállt első példánya volt.
Curtis Pitts olyan repülőgépet alkotott, amely talán a legjobban szimbolizálja a repülés nyújtotta szabadság-élményt, az erő és a szépség egymásra találását, amely a műrepülésre olyannyira jellemző.


Curtis Pitts és a korszak híres pilótanője Betty Skelton

A kifejezetten műrepülésre tervezett gép megálmodójának 2005-ös halálakor még mindig hihetetlen népszerűségnek örvendtek a Pitts gépek azóta sokat fejlődött és a mai napig is folyamatosan fejlesztett és gyártott változatai.

Nézze meg a típus leírását!

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL