Virus

Kétüléses, könnyű, motoros kisrepülőgép.

A Pipistrel könnyű kompozit kisgépe 1995-ben repült először. A Virus jóindulatú, kellemes repülőtulajdonságokkal rendelkező gép, amely a hobbirepülők mellett pilótaiskolák számára is alkalmassá teszi a képzésre.


Highslide JS

A rendkívül kis fenntartási költség a kis fogyasztású 80 vagy 100 lóerős Rotax motor mellett a letisztult aerodinamikai kialakításnak is köszönhető. A Virus hossza 6 méter, fesztávja pedig 10 vagy 12 méter, a megrendelő kérésétől függően.
A 12 méteres változat kiváló siklószámának köszönhetően leállított motorral 24-es siklószámmal rendelkezik, ami már megközelíti egy kiképző vitorlázó repülőgépét.
A repülőgép könnyű és erős szerkezetét a kompozit méhsejt-technológia segítségével érték el, amely lehetővé teszi, hogy a repülőgép +4 és -2 közötti terhelési többessel (+4g/-2g) repüljön.


Highslide JS

A kétszemélyes kabin egy kevlárral erősített nagy szilárdságú kompozit szerkezet, amely erőteljes mechanikai hatások esetén is képes megvédeni a kabinban tartózkodókat.
Emellett a Virus lehetőséget biztosít az egész gépet egyben lehozó mentőernyő rendszer beépítésére is, habár ez nem tartozik az alapfelszereltséghez.


Highslide JS

A Virus 80 illetve 100 lóerős, valamint a 10 és 12 méteres fesztávú változatainak a legnagyobb felszállótömege 450 kg és 544 kg között változhat. Az 1300 km körüli hatótáv, a rendkívül kicsi, 65 km/h körüli átesési sebesség és a 10 liter/óra körüli fogyasztás egyaránt kedvelt hobbigéppé teszi.
A Virusból világszerte háromszáz példányt adtak el.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

STA TRAVEL