Morane

A Moraneként ismert repülőgépek gyártása egy 1911-ben alakult céggel, a Morane-Saulnierrel kezdődött, amikor Raymond Saulnier és két Morane testvér, Leon és Robert repülőgép építésbe fogott.
Az első modell 1911-ben mindjárt egy monoplán volt, majd sorra következtek a vadászgépek és bombázók, továbbra is monoplán kivitelben.


Highslide JS

A Morane-Saulnier gépekből többszáz darab készült az első világháborúban. Felderítő, vadász-és bombázógép is volt a vállalkozás termékei között.
A Morane-Saulnier gépek a második világháborúban is jelen voltak a hadszíntereken, a negyvenes években, majd a háború után kiképzőgépként, futárgépként használták a Morane típusokat.


Highslide JS

1966-ban a Morana-Saulnier nevet váltott és Socata néven készítette tovább repülőgépeit, majd 2000-ben az EADS leányvállalata lett. A Morane-Saulnier gépek így Socataként készültek tovább, sőt, a lengyel PZL is gyártott licenszben Socata gépeket.


Highslide JS

Az elmúlt évtizedekben a hajdani Morane-Saulnier nyomdokaiba lépő, jó repülőtulajdonságokkal rendelkező Socata Rallye gépek népszerű és kényelmes túra és oktató gépként szolgálnak.

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL