SR20

Egymotoros, négyszemélyes alsószárnyas kisgép. A Cirrus SR20-as prototípusa 1995-ben repült először, majd 1998-ban kapta meg az amerikai hatóság certifikációját.
Az egyszerű felépítésű, merev futóműves kompozit szerkezetű repülőgép egy pilótával és három utassal repülhet. A kabinban a kisgépeknél megszokottnál kényelmesebb körülmények fogadják az utasokat.


Highslide JS

A gép hossza 7,92 m, fesztávja 11,68 m. Az 1386 kg maximális felszállótömegű SR20-as 288 km/h-s utazósebességel 1454 km távolságra képes elrepülni.
Az alapfelszereltségbe tartozik a Cirrus saját fejlesztésű, az egész gépet egyben lehozó mentőernyő rendszere és a biztonsági övekbe épített légzsák is.
A Cirrusok, így az SR20-as érdekessége is az egy kézzel használható sidestick, amely a pilóta bal kezénél a kabin oldalsó részén helyezkedik el.


Highslide JS

Színes képernyők és az oldalt elhelyezett mechanikus sidestick

Hasonlóan az Airbusok joystickjához, ez a kormányszerv is kényelmesen alátámasztott könyökkel, komfortosan használható, igaz, az Airbussal ellentétben a Cirrusok sidestickje mechanikusan működteti a kormánylapokat.
Az első SR20-as átadása utáni első évtizedben több mint kétezer gépet adtak át a megrendelőknek.

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL