C-172

Egymotoros, felsőszárnyas könnyű repülőgép, a világon a legnagyobb példányszámban épített repülőgép. Több, mint 40 ezer darab készült belőle és még mindig gyártják. Túlzás nélül a legnépszerűbb kisgép és kiképző repülőgép. Több, mint ötven éve, 1955-ben repült az első példány.


Highslide JS

Rendkívül egyszerű felépítésű, megbízható repülőgép, amelyet a hatalmas példányszám gyártása során szerzett tapasztalatok és a piac igényeinek megfelelően folyamatosan fejlesztettek, újabb és újabb verziói jelentek meg. A merev két főfutós és egy orrfutós változatok sora után megjelent a kevésbé sikeres behúzható futóműves változat is, de repülnek Cessna-172-es hidroplánok is.


Highslide JS

Több, mint húsz különböző Cessna-172 változat készült, jelenleg a Diesel motorral felszerelt változat fejlesztése folyik.
A gép jó repülési tulajdonságai, könnyű kezelhetősége és egyszerűsége miatt a legnépszerűbb kiképző géppé vált. A kabin a pilótával együtt négyszemélyes.


Highslide JS

A gép hossza 8,3 m, fesztávja 11 m. Maximális felszállótömege 1113 kg. Gazdaságos utazósebességgel a hatótávolsága 1272 km. Legnagyobb sebessége 228 km/h.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

STA TRAVEL