Típusok

A Boeing típusai között találunk óriás szállítógépet, mint a Kecskeméten is megfordult C-17-es Globemastert, bombázókat, közepes és óriás utasszállítókat.
A légitársaságok egyik legkedveltebb repülőgépe a Boeing-737-es. Ennek különböző változatai 1967 óta repülnek, ez az az utasgép típus, amelyből a legtöbbet adták el a világon. A Malév flotta gerincét a 737-es legújabb, NG sorozatának változatai adják.

Highslide JS

A Boeing 737-es adja a Malév flotta gerincét

A legnépszerűbb interkontinentális járatokra alkalmas gépek között van a 747-es, amelynek első változata 1970-ben lépett szolgálatba. A Jumbo Jet félreismerhetetlen kontúrjáról a laikusoknak is Boeing név jut eszébe.
Az interkontinentális járatok újabb generációját jelentő kéthajtóműves szélestörzsű gépek között van a Boeing-777-es, illetve a legújabb generáció a 787-es.

Highslide JS

A 787-es a legújabb generáció

A katonai szállítógépek közül a C-17-es Globemasterhez már itthon is lehetett szerencsénk a kecskeméti repülőnapon. A szintén Boeing által gyártott CH-47 Chinook helikopter több, mint húsz ország hadseregének a legfontosabb és legnagyobb szállítóhelikoptere, a Bell céggel közös Osprey fejlesztés pedig egy teljesen új repülőeszköz, a helikopter-repülőgép hibrid megjelenését jelentette.

Highslide JS

A C-17-es Globemaster

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

STA TRAVEL