Képtár az eltűnt malajziai Boeingről

2014 március 8-án helyi idő szerint hajnalban eltűnt a Malajziai Légitársaság Kuala Lumpur Peking járatát teljesítő Boeing B777-200 repülőgép, öt napja keresik, szinte hihetetlen, de még semmi nyom nincs utána. Néhány kép a gépről és egy magyar kapitány videó véleménye az eltűnésről.

Pár éve könyvet adtunk ki a légi katasztrófák lehetséges típusairól és azok kivizsgálásáról. Baleset nincs nyom nélkül, főleg nem egy beltengeren.

Malysia-Airlines-Flight-MH370-missing-picmalaysia-02malaysia-03

Az első képen az útvonal, a második képen az utolsó radarjel észlelési helye, harmadik képen pedig a keresési sávok láthatóak.

malaj1

A gépet két hete ellenőrizték, a képen a kapitány közel húszezer órát, a másodpilóta pedig háromezer órát repült már.

malaj2malaj3malaj5

A gép tavaly Kínában gurulás közben összetörte a jobb szárnyvégét, a képen látható a kár. Eléggé valószínűtlen, hogy ebből egy olyan szerkezeti hiba fejlődjön ki, amit a karbantartási ellenőrzések során egy ilyen jó nevű légitársaságnál nem vesznek észre és esetleg a szárny 11 kilométer magasan leválik.

Magyar János nyugdíjas Malév kapitány – aki több mint négyszázszor szelte át az óceánt a Boeing kisebb. B767 típusával – két nappal az eset után interjút adott a Fókusznak.

Az utasok többsége kínai volt, ezért a kínaiak hajókkal, műholdakkal és más eszközzel keresik a gép roncsait.

vietnami

De más nemzetek is, köztük a képen a vietnami haditengerészet is folytatja a kutatást, egyelőre nincs semmi nyom. Ha lesz valami biztos hír, akkor a cikket folytatjuk.

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL