Boeing

A Boeing a világ legnagyobb repülőgépgyártója. 2000-ben a legnagyobb rivális, az Airbus megszerezte ezt a címet néhány évre, majd 2005-ben az amerikai cég ismét visszakapta. A kilenc évtizede működő cég 1997-ben összeolvadt a McDonald Douglas-szel. Ekkor lett a cég neve: The Boeing Company.

Highslide JS

Már gurul a 787-es. Digitális technológia és kompozit anyagok – ez a jövő

A Boeing név a laikusok számára is egyet jelent a nagysággal. Történelmet “csináltak” a Boeing 707-essel, majd a 747-essel is a polgári repülésben. Amerika a Boeing 707-esével lépett be a jetkorszakba 1954-ben, majd a 60-as évek közepétől a 747-es Jumbo Jet vetítette előre a nagy tömegek egy géppel történő szállításának egy úttörő megoldását.

Highslide JS

Múzeumban az első 707-es – irányt mutatott az utasszállító jetek fejlődésének

A Boeing nem csak az első számú repülőgépgyártó a világon, de a hadiiparban és az űrkutatásban is óriási része van.
A hadi és űrkutatási eredményei legalább olyan fontosak, mint a polgári repülésben elértek. A Boeing adta az első számú amerikai bombázógépeket.

Highslide JS

A Boeing mint a történelem egyik alakítója…

A cég részvénye az egyike annak a harmincnak, amely alapján a New York-i tőzsde legfontosabb mutatóját számítják.


Highslide JS

A hadiipar és az űrkutatás fő meghatározója nem csak az Egyesült Államokban

Ha valamilyen formában mérhető, számszerűsíthető lenne egy cég hatása a modernkori történelemre és technológiára, akkor talán nem túlzás azt állítani, hogy a Boeing dobogós, sőt, valószínűleg első helyezett lenne egy ilyen összehasonlításban.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

STA TRAVEL