Az easyJet kétszázötvenedik Airbus-gépe

Az easyjet és az Airbus Hamburgban ünnepelték sikeres partneri kapcsolatukat abból az alkalomból, hogy a légitársaságnak átadták a kétszázötvenedik A320-as gépcsaládhoz tartozó repülőgépet.

250a

Az eseményen az easyJet bemutatta legújabb, különleges festésű gépét, amelyen 250 miniatűr repülőgép látható. A korábban átadott példányokhoz hasonlóan ez az A320-as is a legmodernebb technológiát jelentő, üzemanyagot megtakarító Sharkletekkel van felszerelve.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója elmondta: „A kétszázötvenedik A320-asunk is hozzájárul, hogy továbbra is könnyű és olcsó utazási lehetőséget kínáljunk utasainknak, ezzel pedig Európa vezető légitársasága maradjunk. Ez a mérföldkő az Airbus és az easyJet közötti hosszú távú sikeres partneri kapcsolatot szimbolizálja.”

ceoCarolyn McCall EasyjetEasyJet-Inaug-base-AMS-31mar15-750pix

„Mindössze négy évvel ezelőtt vettük át a kétszázadik repülőgépünket. Akkoriban az easyJet a legfiatalabb olyan légitársaság volt, amely elérte a 200 Airbus-gépes flottaállományt, ráadásul tette ezt az addigi legrövidebb idő alatt. Az easyJet büszke arra, hogy az Airbus és a CFM ennyire megbízható partnernek számít” – tette hozzá.

Európa egyik vezető légitársaságaként az easyJet egyedülálló, egyben igen sikeres rendszerben alakította ki hálózatát Európa legfontosabb repülőterei között, kedvező árakon és barátságos kiszolgálással. A légitársaság jelenleg 234 repülőgépet üzemeltet, amelyek több mint 750 vonalon, 33 ország 130 repülőterére repülnek.

Az easyJet üzemelteti Európa legnagyobb és a világ negyedik legnagyobb egyfolyosós Airbus-flottáját. Mióta 2003 szeptemberében átvette első Airbus gépét, egy A319-est, az Airbus átlagosan minden 16. napon új gépet adott át a légitársaságnak.

easyJet launch new Moscow route

Az easyJet rendelési listáján jelen pillanatban 158 repülőgép szerepel, ezzel az Airbus harmadik legnagyobb megrendelője a gépek számát tekintve. A jelenlegi easyJet flottában 85 A320-as és 149 A319-es repül, az előzőek 180, az utóbbiak 156 üléssel.

„Rendkívüli megelégedésünkre szolgál látni az easyJet fantasztikus fejlődését és piaci sikerét, és hogy mindezt úgy érték el, hogy az Airbus volt a fő partnerük” – mondta Didier Evrard Airbus alelnök és programigazgató. „Az easyJet masszív befektetései az A320-as gépcsaládba, valamint nagy megrendelése az A320neo-kból igen komoly elismerés a mi A320-as gépcsaládunk számára, jelezve az easyJet elkötelezettségét a legmodernebb, leggazdaságosabb és legkényelmesebb repülőgép iránt.”

airbus250

11550 gépre szóló megrendelésével, amelyből 6500-at szállított le 315 vásárlónak világszerte, az A320-as gépcsalád a világ legkelendőbb egyfolyosós gépcsaládja.

A vezérigazgatónőről irtunk a a Repülni JÓ ÖSSZERAKHATÓ e-könyvünk Fapados vezérnők című fejezetében.

Szóljon hozzá!

STA TRAVEL